Vervolg orgelconcerten Grote Kerk Vollenhove 20 juli Vervolg orgelconcerten Grote Kerk Vollenhove 20 juli

Zomerserie orgelconcerten Grote Kerk Vollenhove

·      6 juli                     Sietze de Vries
·      13 juli                  André van Vliet
·      20 juli                  Minne Veldman
·      27 juli                  Rien Donkersloot
·      3 augustus          Harm Hoeve
·      10 augustus       Vincent de Vries
·      17 augustus       Minne Veldman
·      24 augustus       Ab Weegener
 
Zomerserie orgelconcerten gaat op vrijdag 20 juli om 20.00 uur verder met:
Minne Veldman in Grote Kerk Vollenhove

In de Grote of Sint Nicolaaskerk te Vollenhove wordt deze zomer opnieuw een zomerserie orgelconcerten georganiseerd. Het historische Bosch/Schnitger-orgel (1686) wordt op 8 vrijdagavonden bespeeld vanaf 20.00 uur.


Op vrijdag 20 juli 2018 geeft organist Minne Veldman uit Urk het derde concert in deze serie. Hij speelt deze avond een zeer afwisselend programma, dat geopend wordt met de Koraalsuite van Cor Kee. De Noord-Duitse barokmuziek (die bijzonder goed klinkt op dit orgel) wordt vertegenwoordigd door een Concerto van Druckenmüller, gevolgd door een koraalbewerking van Krebs. Felix Mendelssohn Bartholdy geldt als de verbindende schakel tussen de barok en de romantiek. Van zijn hand klinkt deze avond de 3e sonate. De Franse romantiek is vertegenwoordigd in een Marche Américaine van Widor en een uitgebreide Offertoire van Lefébure-Wély. Het concert wordt besloten met een eigen psalmbewerking van de organist.
 
Minne Veldman (geboren in 1980) is een van de meest gevraagde organisten van ons land, getuige de ongeveer 50 orgelconcerten die hij jaarlijks geeft door heel Nederland. Zijn spel is bovendien te beluisteren op 10 solo-cd’s en honderden video’s op internet. Als kerkorganist is hij verbonden aan de Rehobothkerk op Urk. Ook is hij actief als dirigent van 5 koren en componist en uitgever van bladmuziek voor orgel en voor koren. Bij zijn orgelconcerten kunnen bezoekers hem zien spelen op een groot videoscherm in de kerk
De orgelconcerten in Vollenhove beginnen op vrijdagavond om 20.00 uur en duren ruim een uur. De organist geeft vooraf een mondelinge toelichting op het programma.
De toegangsprijs bedraagt €10,00 per persoon (t/m 15 jaar gratis). De overige concerten worden gegeven door Minne Veldman (20 juli), Rien Donkersloot (27 juli), Harm Hoeve (3 augustus), Vincent de Vries (10 augustus), nogmaals Minne Veldman (een Bach-concert op 17 augustus) en Ab Weegenaar (24 augustus).

 

terug